Cand ati apelat ultima oara la un prestator?

duminică, 18 noiembrie 2007

Specialistul raspunde - Conventia civila de prestari servicii

As dori sa stiu care mai este regimul juridic al conventiei civile de prestari servicii; poate fi incheiata intre o persoana juridica (fara a avea calitate de angajator) si o persoana fizica neautorizata, prima retinand pe stat de plata cota de venit proportionala sumei de plata negociate?
Presupun ca va referiti la situatia in care o societate comerciala angajeaza ( fara contract individual de munca ) niste meseriasi pentru efectuarea unor lucrari de zugraveli, spre exemplu.

O asemenea conventie este permisa de lege in virtutea codului civil.Se va incheia un contract in scris, in care se vor prevedea drepturile si obligatiile partilor.Impozitul pentru plata serviciilor prestate de persoana sau persoanele fizice neautorizate, se va achita de societatea comerciala. Raportul juridic care va lua nastere in acest caz nu va fi supus legislatiei muncii.Cu alte cuvinte, nu codul muncii va reglementeaza aceasta situatie juridica si nu este necesara angajarea respectivelor persoane cu contract individual de munca, asa cum prevede legislatia muncii.

Niciun comentariu: